בישול בריא, טיפולים וסדנאות | חגית לידרור | שייק ירוק
לכל המתכונים
 

מלאו את הפרטים ושלחו

 

שם
טלפון
מייל
הודעה
הזן את הקוד המופיע למעלה
 

 

שייק ירוק

זה הזמן לירוק! (או- ירוקים ירוקים- למה אתם מחכים?)

עכשיו כשהכל ירוק ופורח. זה הזמן שמבחינה תזונתית מומלץ לעשות ניקוי פנימי לגוף, דרך תזונה, ולשחרר את הרעלים והעומסים המיותרים שהצטברו לנו בחורף.

יש מלא גישות וסוגי ניקוי, וכל אחת טובה ומתאימה לאנשים שונים.
חשוב להבין כי מומלץ להיות פנויים ומוכנים לתהליך כזה של ניקוי רעלים, מאחר ויכולות להיות תופעות לוואי כמו כאבי ראש ועייפות, ויחד עם הניקוי הפיזי משתחררים גם הרבה עניינים נפשיים.
אני מציעה לעשות ניקוי כזה לפחות בפעם הראשונה בהנחייה של תזונאי או מטפל כדי למקסם את התוצאות ולהיות עטופים ומוגנים. יש היום בשוק הרבה סדנאות שמתמקדות בכך- צומי מיצים למיניהם. וניתן לבחור מסגרת מתאימה.
אני אישית- לא ממש פנויה כרגע לניקוי כזה,ובטח גם רבים מכם לא... אז מה כן אפשר לעשות שמשתלב בקלות עם היומיום?

שייק ירוק מרענן - מנקה, מזין, מרגיע וגם... טעים!

באופן כללי- ניתן לשים בשייק כל עלה ירוק שנראה לכם אכיל, אני הכי אוהבת ללקט בחצר, או שקונים בחנות טבע (בעלים הירוקים ממש כדאי אורגני). ולשלב עם פירות וסופר פודס.
הירוקים והעלים מסייעים לניקוי הגוף ושמירה על פעילות סדירה של העיכול, הם בעלי ערך קלורי נמוך ומכילים ויטמינים ומינרלים רבים כגון: ויטמין c,e, סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן ועוד .

והנה המתכון:

צרור עלים ירוקים מגוון - סלרי(גבעול ועלים), חסה, תרד, מנגולד, קייל (כרוב עלים), חובזה, סרפד, וכו.
(יש המוסיפים פטרוזיליה, אני פחות אוהבת את הטעם שלה בשייק, אבל זה ממש אישי)

פירות העונה- בננה, תפוח, אגס, תות, תפוז, מלון, פפאיה- או כל שילוב פירות שבא לכם טוב.
אני אוהבת בננה ותפוח לרוב.

מומלץ וטעים להוסיף חצי אבוקדו- למרקם מוס יותר

2-4 תמרים לפי רמת המתיקות שבא לכם.

אני מוסיפה קצת super food:

גוג'י ברי, זרעי צ'יה, פולי קקאו,זרעי המפ, ושמן קוקוס, מאקה, וספירולינה (לא תמיד את כולם יחד! לפי מצב הרוח..)

אפשר להוסיף חופן אגוזים\ קשיו לאוהבים.

אפשר להוסיף קרח למי שאוהב קר

 

הוראות ההכנה:

  1. לשטוף את הירוקים היטב מכל מיני חרקים,
  2. לטחון בבלנדר את הכל ולהוסיף מים בהדרגה (רק עד לרמה שנטחן טוב, לא להציף)
  3. לטעום ולתקן טעמים (ע"י הוספת תמרים\בננות\ פרי וכו), עד שזה באמת טעים לכם
  4. לשתות לרוויה!

ניתן ומומלץ להתחיל את היום עם כוס כזו, את השאר אפשר לקחת איתכם למקום העבודה בבקבוק ולהמשיך לשתות עד שנמאס. זה שייק שהוא ממש ארוחה!

שיהיה לנו חורף ירוק, נקי ושמח.