בישול בריא, טיפולים וסדנאות | חגית לידרור | פאניר צ'אי
לכל המתכונים
 

מלאו את הפרטים ושלחו

 

שם
טלפון
מייל
הודעה
הזן את הקוד המופיע למעלה
 

 

פאניר צ׳אי, או קארי הודי מוקרם


תבשיל תפוחי אדמה מוקרם, עם ניחוחות הודו ועקצוץ פיקנטי. מקרקע ומעולה לימי החורף הקרירים.
איך עושים?

מקלפים 5-8 תפוחי אדמה (תלוי בגודל) ומבשלים במים עם מקל קינמון עד לריכוך.
טוחנים עם המים עם תפוחי האדמה למרקם חלק ונוזלי.
במחבת נפרדת:
- מטגנים כפית זרעי כמון, זרעי כוסברה וזרעי חרדל (במשך דקה עם שפע שמן, כדי שיפתחו והטעמים יצאו)
- מוסיפים בצל קצוץ (לטגן עד ששקוף)
- מוסיפים עגבניה קצוצה
- מבשלים עוד כ-10 דקות
- מתבלים ב: מלח, קארי, הל טחון, ג'ינג'ר וכורכום.
- מוסיפים מעט מים (כדי שלא יתייבש) ומבשלים עד שנהיה סמיך כמו רוטב.

את התערובת מהמחבת מוסיפים לתפו"א ומבשלים עד שמבעבע.
מוסיפים לתבשיל קופסת חלב קוקוס,
מנמיכים את האש ומוסיפים קוביות גבינה/טופו בגודל של 1x1 ס״מ
מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה
מורידים מהאש ומגישים עם כוסברה קצוצה מעל.