בישול בריא, טיפולים וסדנאות | חגית לידרור | קציצות טופו
לכל המתכונים
 

מלאו את הפרטים ושלחו

 

שם
טלפון
מייל
הודעה
הזן את הקוד המופיע למעלה
 

 

קציצות טופו וקמח חומוס ברוטב קארי חלב קוקוס אדום

לקציצות:
>> שמים בקערה ככוס וחצי קמח חומוס
>> מוסיפים בהדרגה ככוס מים תוך כדי טריפה במטרף, עד שמתקבלת בלילה כמו של פנקייק לא נוזלי מדי. (קמחי חומוס שונים שותים כמויות מים שונות במזג אויר שונה..)
>> מוסיפים פנימה ומערבבים:
- 1/2 חבילת טופו רך
- 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים
- חופן יפה של פטרוזיליה קצוצה
- מעט מלח ופלפל שחור
>> עושים קציצות וצורבים במחבת חמה (אפשר עם מעט מאוד שמן זית, או בלי שמן בכלל כמו פנקייק) על אש בינונית משני הצדדים.
>> מניחים בצד ומוסיפים לרוטב המוכן (אפשר לשמור גם במקרר ליום אחרי).

לרוטב:
>> מבשלים בסיר 10 דקות 8 עגבניות גדולות מגורדות/ מרוסקות
>> מוסיפים לסיר:
- כחצי כוס חלב קוקוס
- 2-3 שיני שום
- תבלינים: מלח, פלפל, קארי- לפי הטעם.
>> מערבבים עד שרותח
>> מבשלים על אש קטנה עוד רבע שעה (פחות או יותר) עד שהרוטב מתחבר.
>> מוסיפים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל על אש קטנה כרבע שעה.
(אם יש צורך- להוסיף מעט מים)
>> מגישים לצד אורז מפנק (אני אוהבת עם צנוברים וגזר מגורד/ כורכום).