המטבח הגלילי המסורתי
המטבח הגלילי הוא מאוד עונתי, ומותאם ברובו לסוגי הירק שניתן ללקט בכל עת. בחורף - יש שפע ירוקים הגדלים מכל עבר: עולש, חובזה, סלק בר, סרפדים, שומר בר וכולי. באביב - איך אפשר בלי עלי הגפן? ובקיץ - ממלאים כל מה שיש: פלפלים, קישואים, חצילים ועוד.
בשיתוף עם אינסף, חברתי מכפר יאסיף, יצרנו כמה סדנאות:
* דואט בין ישן לחדש: המטבח הגלילי המסורתי והאלטרנטיבי סדנה של דואט במטבח, ממולאים, טאבולה, מג'דרה ועוד מנפלאות המטבח הגלילי. אינסף תביא את הכיוון המסורתי, ואני את הכיוון האלטרנטיבי. מה בתפריט? סיר ממולאים מעורב במילוי אורז מסורתי סיר פלפלים/דלעת ערמונים/כרוב ממולא בקינואה, ירוקים ועדשים מונבטות. טאבולה מסורתית טאבולה עם קינואה וחמוציות מג'דרה על בסיס בורגול מג'דרה עם אורז מלא ועדשים מונבטות ועוד...
זוהי סדנה ייחודית, של שתי נשים שונות ודומות כאחד, שאוהבות לבשל ולשלב טעמים וריחות .כל אחת מהכיוון וההשראה שלה, וביחד - ריקוד במטבח (ואח"כ בבטן...)
*סדנת סלטים גליליים מסורתיים סדנה על טהרת הסלטים הגליליים המסורתיים, בהתאם לעונה. שולחן כיד המלך של כ-7 סלטים טריים ומבושלים שונים, ומאפה פטייר מסורתי. בין הסלטים: סלט כרובית מבושל בטחינה, חצילים קלויים בטחינה (באבא גנוש), עולש (עלת)- מבושל וטרי, ג'רג'יר, גרגר נחל, סלט חובזה ושומר מבושל, סלק בר, פאטוש, סלט תפוחי אדמה, גזר מבושל, סלט זעתר ועוד...
והכל בהנחיית אינסף - פשוט להסתכל וללמוד!
*סדנת ליקוט בעונת החורף והאביב החצר הגלילית מלאה בכל טוב צמחי מאכל. זוהי סדנה עונתית, בה נטייל באזור, נלקט צמחי מאכל, ונבשל מהם ארוחה.
לאירוע הסדנה הקרובה בפייסבוק
|
|